Waarom een training bij PaardenKrachtCoaching?

PaardenKrachtCoaching is een initiatief van Maia Kramer en Karin van der Poll. Zij combineren hun passie voor het (IJslandse) paard met jarenlange werkervaring als coach en trainer van cliënten en professionals. Door de deskundigheid op beide terreinen zijn zij in staat om met deze formule, waarbij het paard als co-trainer fungeert, uitstekende resultaten te boeken.

 

  • Het doel is om in een plezierige en ontspannen sfeer de eigen kracht van deelnemers versterken met behulp van de communicatieve kwaliteiten van de paarden. 
  • Wij kiezen ervoor om met IJslandse paarden te werken. IJslandse paarden vormen een paardenras dat nog dicht bij de natuur staat. Zij hebben nog veel oorspronkelijke eigenschappen behouden, zij zijn uitermate intelligent en gevoelig en hebben een uitstekend ontwikkeld gevoel voor communicatie en sociale vaardigheden. Doordat IJslandse paarden kleiner zijn dan veel andere rassen, is het voor mensen zonder ervaring met paarden makkelijker om met hen te werken.
  • Wij werken met een oplossingsgerichte coachingsmethode. Dit is een manier van werken waarbij de focus ligt op het bereiken van de gewenste situatie en het vinden van oplossingen. Een belangrijk kenmerk van oplossingsgericht werken is de gerichtheid op de aanwezige competenties en kwaliteiten van de deelnemers. Daarmee is de sfeer positief en energiek.

 

Reacties van deelnemers:
"Vertaling naar zaken in het dagelijks leven: paarden c.q. mensen kun je meer vertrouwen dan je denkt”

“Maia en Karin geven vertrouwen door hun enthousiasme en positieve houding”

“Verbazend, dat jullie zoveel zien in de interactie met de paarden over mijn gedrag”
“De IJslanders zijn makkelijk in contact, ze zijn minder bedreigend en ze zijn betrouwbaar”

 “Vooral het werken in de buitenlucht gaf mij veel energie, niet te vergelijken met een ochtend op kantoor”