Hoe werkt het?

We starten met een korte theoretische inleiding over het gedrag van paarden.

Daarna werken we met de paarden aan een lijn. U doet oefeningen met het paard,waarbij thema’s als contact leggen en behouden, leiding geven, grenzen stellen en communicatie aan bod komen. De oefeningen worden nabesproken.

Vervolgens gaan we door met oefeningen waarbij u leiding geeft aan een loslopend paard. Een communicatiespel waarbij het paard alle vrijheid heeft om zich al dan niet door u te laten motiveren en leiden. Bij de nabespreking wordt naar aanleiding van de reacties van de paarden, een vertaalslag gemaakt naar situaties in het dagelijks leven.

De training is geschikt voor iedereen; zowel voor degenen die ervaring met paarden hebben als voor mensen zonder ervaring. Voor plankenkoorts is geen enkele reden; ook als u niet gewend bent met paarden om te gaan wordt hiermee rekening gehouden.


Reacties van deelnemers:
“Van te voren dacht ik ‘dat durf ik nooit met die paarden’, maar na 20 minuten liep ik met een paard aan een lijn, dit was een echte overwinning op mezelf”

“Ik realiseer me dat ik steeds controle wil houden over mijn leven, door de lijn te laten vieren en te vertrouwen werd ik echt heel blij, dit wordt mijn motto voor het komend jaar”